Thuis bij… Dennis van Velthoven

Gepubliceerd op: 09 mei 2023 16:05

Dennis van Velthoven

Het leuke aan raadslid zijn is om iedereen met elkaar te verbinden, dat heb ik altijd heel belangrijk en heel leuk gevonden.

Dennis is raadslid voor de fractie van de VVD sinds september vorig jaar. Hij woont samen met zijn vriendin Daphne en hun dochter Julie in de Kortendijk.

Roosendaler
"Ik ben in de Tolberg geboren en ben daar naar de lagere school de Rietgoor gegaan, daarna naar het Norbertus en toen ik 17 was ben ik naar het conservatorium gegaan. Sinds mijn zevende ben ik met muziek bezig geweest, mijn moeder werkte vroeger op de muziekschool dus ik mocht vaak mee en mijn interesse was snel gewekt. Piano is mijn favoriete instrument. Ik heb ook in bandjes gespeeld, met zangeressen, cabaret met Christel de Laat, carnaval, horeca enzovoort. Toen ik 14 à 15 jaar was regelde ik eigenlijk alle optredens zelf en vandaaruit is mijn evenementenbureau ontstaan.
Ik ben enig kind mijn ouders wonen nog steeds in de Tolberg ik woon samen met Daphne mijn vriendin en Julie onze dochter".

Raadslid
"Waarom ik raadslid geworden ben vragen jullie? Nou ik ben geboren en getogen in Roosendaal. Ik heb echt verbinding met de stad en ben ook trots op Roosendaal. Ik vind politiek en debat leuk, dus het is voor mij eigenlijk heel logisch. Het is belangrijk dat er jongeren zitten in de raad, om de jongeren in de gemeente te vertegenwoordigen. Ik ben eigenlijk altijd wel geïnteresseerd geweest.
Door corona zijn mijn werkzaamheden verandert. Nadat ik jaren fulltime voor mijn evenementenbedrijf Eventiz had gewerkt ben ik in 2020 in loon dienst gegaan. Ik ben nu projectmanager bij Bufa Cleaning Netherlands dat is een bedrijf dat reinigingsmiddelen maakt voor bedrijven en heb het daar eigenlijk reuze naar mijn zin.
Nadat ik lid was geworden van de VVD kreeg ik kort daarna kreeg ik een uitnodiging van de landelijke VVD om in groepsverband te praten met leden van de Tweede Kamer en dat was erg leuk. Binnen twee weken werd er ook contact opgenomen vanuit de VVD Roosendaal en ik heb toen meegedacht aan het verkiezingsprogramma voor 2022 en dan vooral voor een stukje cultuurstad. Rond de verkiezingen werd ik gevraagd om op de lijst te komen. Ik heb er wel even over moeten denken, want we zaten midden in de verbouwing maar toch gedaan. Ik kwam als zesde op de lijst te staan met de verkiezingen en ik viel net buiten de boot. Echter met het benoemen van Sanneke Vermeulen als wethouder was ik de eerstvolgende op de lijst en dus ben ik raadslid geworden. Ik vind het erg leuk om raadslid te zijn, het bevalt erg goed. Toen vorig jaar juni duidelijk werd dat ik in september raadslid zou worden, heb ik in de vakantie veel gelezen. Ik heb best veel dossiers cultuur, binnenstad, sportevenementen, City-marketing, betrouwbare overheid, milieutransitie, onderwijs en onderwijshuisvesting. Het zijn allemaal erg leuk onderwerpen maar van sommige weet ik inhoudelijk minder waardoor ik me behoorlijk moet inlezen, dus het is veel lezen en veel praten met mensen, wat ik erg leuk vind. Grootste uitdaging van het raadswerk is de tijd die erin gaat zitten".

Hobby's
"Ja dat is natuurlijk vooral muziek en dan pianospelen. Met vrienden of met mijn vriendin borrelen of op stap in de stad om een hapje te eten vind ik ook erg leuk. Sinds onze dochter Julie geboren is zijn we wat vaker thuis maar gelukkig kunnen we haar makkelijk overal mee naartoe nemen. Vakantie in Griekenland vind ik ook erg fijn, we gaan dit jaar in mei omdat het dan voor onze dochter nog niet zo heel warm is. De planning was eigenlijk om dit jaar een rondreis door Canada te maken met de camper, maar daar wachten we nu even mee tot Julie wat groter is".