Thuis bij…..Jan Brouwers

Gepubliceerd op: 10 november 2022 10:11

Jan Brouwers

We zijn op bezoek bij Jan Brouwers, raadslid sinds maart dit jaar voor de VLP.

We ontmoeten Jan in de voormalige Gertrudiskerk van Heerle waar tegenwoordig het dorpshuis de Schalm gevestigd is. Jan is hier beheerder en verzorgt ook het horecagedeelte. Er werken onder zijn begeleiding mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Soms stromen deze mensen door naar de arbeidsmarkt.

Voordat we beginnen met het interview krijgen we natuurlijk eerst koffie.

Horeca
Jan is geboren en getogen in Heerle, na de lagere school is hij naar de LBO in Bergen op Zoom gegaan. Na de middelbare school is hij in de horeca gaan werken.
"ik heb mijn opleiding in de praktijk gekregen en toen ik 21 was ben ik beheerder geworden van het Cromwiel in Steenbergen. Daar ben ik toen ook gaan wonen en ben zelfs raadslid van de Werknemers Partij (WP)geweest van 1990 tot 1994. Ik volg nog altijd al de gemeenteraden uit de buurt, gewoon omdat dat mijn interesse heeft".
Jan heeft diverse functies in de horeca gehad van cafetaria-eigenaar tot medewerker van een horecavakblad maar is na de vele omzwervingen terug in Heerle. "Het voelde echt als thuiskomen toen ik beheerder werd van de Schalm".

Hobby's
Jan heeft een passie voor muziek. "Muziek, dat gaat van het verzamelen van lp's en dvd's tot het bezoeken van concerten. Ik ben pas nog naar het concert voor het 50-jarig bestaan van Uriah Heep geweest. Ik spaar lp's van Joe Bonamassa en Jerry Garcia. Als ik nog eens veel tijd heb wil ik nog basgitaar leren spelen".

Raadslid
"Waarom ik raadslid ben geworden...nou de VLP wilde graag een afdeling van de partij in de dorpen. Ze hebben mij gevraagd omdat ik uit Heerle kwam. Ik vond het een goed idee. Vooral door mijn werk hier in de Schalm ben ik een soort ombudsman voor Heerle. En ik vind het leuk om te doen en ik hoop dat ik veel voor de inwoners van Roosendaal kan betekenen".

Vader en opa
Jan is vader van 2 dochters Marly en Jessica en opa van Abbey.
"Jessica woont in een instelling omdat ze een verstandelijke beperking heeft maar ik heb 12 jaar alleen voor haar gezorgd. Mijn vriendin Carin heeft 2 zonen dus dat zijn mijn stiefzonen".