Thuis bij.... Stijn van Looveren

Gepubliceerd op: 06 februari 2023 15:02

Ongetitelde afbeelding, 06-02-2023 15:41:39

Als raadslid wil ik graag bijdragen om de leefomgeving te verbeteren.

Wij zijn op bezoek bij Stijn van Looveren in Wouwse Plantage, raadslid voor de Roosendaalse Lijst sinds maart 2022.

Geboren en getogen in de Wouwse Plantage
Stijn woont al zijn hele leven in de Wouwse Plantage, eerst bij zijn ouders en nu op zichzelf.
Koken doet ie zelf. "Het liefst eet ik iets van pasta".
Stijn is 28 jaar geleden geboren in de Wouwse Plantage. "Ik ben er naar de lagere school gegaan, heb er gevoetbald en ik woon er nog steeds.
Mijn ouders en mijn oma wonen ook nog hier, mijn oudere broer is in de Welberg gaan wonen".
Zodra we binnenkomen valt de jongerenroos op de kast op. We willen natuurlijk graag weten waar voor hij die gekregen heeft.
"ik was jaren vrijwilliger bij het Bewonersplatform en het KinderVakantieWerk in Wouwse Plantage, daardoor ben ik ook in de politiek terecht gekomen". Daarover later meer.

Studie in duale variant
Na de lagere school is hij naar de havo op het JTC in Roosendaal gegaan. Daarna heeft Stijn op het Avans in Breda accountancy gestudeerd in de duale variant.
We willen graag weten wat dat is.
"Dat wil zeggen een half jaar naar school en dan een half jaar werken. Je doet dan wel iets langer over je studie maar mijn gedachte erachter was dat ik het in de praktijk moest leren.
In 2016 was ik klaar met die opleiding en ik ben bij het accountantskantoor blijven werken waar ik ook tijdens mijn studie gewerkt heb. Ik ben 4 dagen gaan werken en ben nog 1 dag naar Nyenrode gegaan om mijn pre-master, master en post-master te halen. Nadat ik mijn theoretische opleiding had afgerond, moest ik nog een praktijkstage doorlopen voordat ik kon worden ingeschreven als registeraccountant (RA). De praktijkstage heb ik in de zomer van 2022 afgerond, waarna ik vanaf 3 oktober 2022 officieel sta ingeschreven als RA in het accountantsregister".
Per 1 januari 2023 vervuld Stijn de functie van junior manager audit bij het accountantskantoor waar hij werkzaam is. Stijn is vaak bij cliƫnten op locatie aan het werk samen met 3 a 4 collega's.

Hobby's
Stijn houdt ervan om in zijn vrije tijd actief bezig te zijn; wandelen, skeeleren of mountainbike. Verder spreekt Stijn in het weekend graag af met vrienden. In vakanties trekt Stijn er graag op uit naar de bergen. De afgelopen jaren heeft hij mooie hikes gemaakt in Noorwegen, Zweden, IJsland en Sloveniƫ.

Waarom raadslid
Dat was eigenlijk een logisch vervolg op mijn vrijwilligerswerk bij het KinderVakantieWerk. In 2014 werd de subsidieaanvraag voor het KinderVakantieWerk in Wouwse Plantage afgewezen. Zonder de subsidie van de gemeente Roosendaal kon de KinderVakantieWerk-week niet doorgaan. Naar aanleiding hiervan heb ik destijds aan de bel getrokken bij diverse fracties die in de gemeenteraad zaten. Mede door deze gesprekken is het destijds gelukt om de subsidie te behouden, waardoor het KinderVakantieWerk nog steeds kan worden georganiseerd in Wouwse Plantage en de andere dorpen en stad.
Tijdens deze gesprekken kwam ik voor de eerste keer in aanraking met de Roosendaalse Lijst. Dit klikte goed, waarna ik lid geworden ben van deze partij. Aangezien ik eerst mijn studie tot RA wilde afronden, heb ik me niet verkiesbaar gesteld bij de verkiezingen in 2018.
Ik vind het belangrijk om iets voor mijn leefomgeving te doen om zodoende de leefbaarheid te behouden. Dit heb ik van huis uit meegekregen. Zo is mijn vader jarenlang actief geweest binnen de carnavalsstichting in Wouwse Plantage en waren mijn opa en oma vrijwilliger bij de parochie.
Een klein dorp als de Wouwse Plantage moet zijn leefbaarheid behouden en waar mogelijk dient dit te worden versterkt. Het is mooi om vanuit dit dorp mijn stem in de raad te laten horen. Nadat ik 12 jaar vrijwilliger geweest ben, wilde ik ook graag eens op beleidsniveau meedenken. Ik ben het eerste raadslid uit dit dorp sinds de gemeentelijke herindeling in 1997 en daar ben ik best trots op.
De combinatie van een fulltime baan in de accountancy en het raadslidmaatschap is best pittig. Gelukkig zit ik in een fractie met 7 personen en twee burgerraadsleden, waardoor we het werk goed kunnen verdelen en wanneer het mij even niet lukt iemand anders uit de fractie het onderwerp kan oppakken.