Thuis bij.... Anneke Eijck

Gepubliceerd op: 07 februari 2019 15:55

POLITIEK
Al van jongs af aan heb ik belangstelling voor de politiek. Eigenlijk altijd liberaal ingesteld geweest. Ik ben al lang lid van de VVD hoewel ik ook weleens mijn lidmaatschap heb opgezegd. Dat was toen Rita Verdonk de meeste voorkeurstemmen had maar toch niet het leiderschap kreeg. Ik kon dat destijds maar moeilijk verkroppen. Later heb ik me toch weer opnieuw bij de VVD aangesloten.
Kort voor de verkiezingen van 2014 verloor ik mijn baan (ik was HR-manager bij Juzt). Ik ging ervan uit dat ik snel een andere baan zou krijgen en heb me voor de verkiezingen van 2014 dan ook niet verkiesbaar gesteld. Raadslid zijn naast een baan was voor mij toen geen optie. Door mijn werkloosheid kreeg ik voldoende tijd om aan het raadswerk te besteden. Eerst als lid van de steunfractie, daarna als burgerraadslid.

AFRIKA
Ik ben geboren in Leopoldville in Belgisch Congo. Mijn vader was ingenieur en werkte over de hele wereld. Mijn drie broers zijn geboren in Indonesiƫ en mijn zus in Haarlem maar daarvoor was mijn moeder wel speciaal voor naar Nederland gegaan..
In 1958, ik was toen 1 jaar, zijn we met het hele gezin gevlucht van Congo naar Zuid-Afrika. Het was niet meer veilig in Congo. Wat ik me kan herinneren van Zuid-Afrika is dat ik er altijd buiten speelde. Ik heb nu soms nog dat wanneer ik iets ruik of eet ik moet terugdenken aan die tijd. Vanuit Zuid-Afrika zijn we na 5 jaar met een grote oceaanstomer naar Nederland gevaren. Wat ik me daar nog van herinner is dat ik iedere dag naar de kinderopvang moest en dat het ontzettend luxe was. Neptunes kwam aan boord toen we de evenaar passeerden.
In Nederland zijn we, na een tussenstop in Ede, in Utrecht gaan wonen. Het jaar daarop overleed mijn vader. Ik was toen pas zeven jaar. Ik heb een fijne jeugd gehad maar financieel hadden we het niet breed. Ik leerde dat je als je iets gedaan wil krijgen je zelf de handen uit de mouwen moet steken. Later ben ik in Tilburg gaan wonen waar ik gestudeerd heb.


SPORTIEF
Ik ben altijd bezig geweest met sport. Thuis speelden we veel tafeltennis. Toen ik mocht kiezen of ik op dansles of op tennis wilde, hoefde ik daar niet lang over na te denken; ik koos direct voor tennis. Later heb ik nog in de 3e divisie volleybal gespeeld bij Symmachia.
Ook ben ik een ontzettende fan van wielrennen. Zowel om zelf te doen als om naar te kijken. Als het Draai van de Kaai was, zorgden we altijd dat we thuis waren. We kwamen er speciaal voor terug van vakantie. Ik woon al 38 jaar hier in de Westrand en heb nog nooit een ronde overgeslagen. Het enthousiasme voor de Draai van de Kaai is overigens wel afgenomen de laatste jaren.
Ook bezoeken we graag wielerevenementen in Belgiƫ. Als we in de gelegenheid zijn, bezoeken we zelfs de Tour de France.

TOEKOMST
In april stopt mijn man met werken.
Echte plannen hebben we nog niet gemaakt maar in ieder geval gaan we meer op bezoek bij onze dochter en kleindochters die in Overijssel wonen.
Daar hopen we dan toch meer tijd voor te hebben.
En het raadswerk blijft als vanouds een belangrijke plek innemen. Daar ga ik me deze raadsperiode en hopelijk een volgende periode voor inzetten.

PASPOORT
Getrouwd met Otmar.
Twee dochters, Anja en Joyce
Twee kleindochters Iris en Tamar.

Anneke Eijck 3