Thuis bij..... Peter Raijmaekers

Gepubliceerd op: 12 februari 2020 11:35

Bij binnenkomst worden we door Peter en de hond Bounty enthousiast verwelkomt. Bounty blijkt later ook enthousiast te worden van de postbode. Wanneer de post door de brievenbus valt, haalt hij het van de mat en brengt het naar Peter. Handig, zo'n hond.

foto bounty

Van Roosendaal naar Den Haag en terug

Peter woont samen met zijn echtgenote in de binnenstad. Hij is 57 jaar geleden geboren op de Veemarkt nr. 2. "Mijn vader werkte voor Defensie in Den Haag. Toen ik drie jaar was zijn we met het gezin verhuisd naar Zoetermeer. Maar mijn moeder kon daar niet wennen en ik was er altijd ziek. Eenmaal terug in Roosendaal was ik nooit meer ziek. Dat is uiteindelijk een goede keuze geweest.

Mijn lagere school was de Watermolenschool. Daarna ben ik naar de Michel mavo gegaan en vervolgens naar het Gertrudis lyceum in Roosendaal."

Na zijn schooltijd ging Peter werken bij een supermarkt in de Lindenburg en volgde in de avonduren boekhouden SPD maar die opleiding heeft hij niet helemaal afgemaakt omdat IT-controle hem interessanter leek en betere vooruitzichten gaf.
"Werken in een supermarkt was natuurlijk niet iets wat ik wilde blijven doen. Dat was een tijdelijke optie in afwachting op het vervullen van mijn militaire dienst.

Op een dag ben ik naar Den Haag gegaan en heb daar in de vacaturebank verschillende vacatures gevonden. Ik heb toen gesolliciteerd en ben aangenomen bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) in Zoetermeer. Daar heb ik negen jaar de jaarrekeningcontrole van OCW gedaan en later in de buitencontroledienst terecht gekomen, waarbij ik de administratie van diverse scholen ging controleren. In die tijd ben ik gaan IT gaan studeren aan de Haagse Hogeschool en daarna heb ik IT-auditopleiding gedaan aan de Universiteit in Tilburg."

Dit jaar is Peter bij de Belastingdienst in Den Haag begonnen als IT-auditmanager. Hij is ook dit jaar 40 jaar in dienst van het Ministerie van Financiën. Ik heb nooit overwogen om naar Den Haag te verhuizen. "Mijn vrouw wil daar beslist niet wonen en ik ook niet. Mijn vader reisde ook altijd tussen Roosendaal en Den Haag op en neer, wat dat betreft weet ik niet beter. Dat reizen is ook goed te doen, vind ik, ook omdat ik een dag per week thuis kan werken."

 

Van voetbalclub naar gemeenteraad


Ik heb van jongs af aan heb ik gevoetbald'. Op mijn 28e ben ik gestopt omdat ik mijn kruisbanden gescheurd had. Het herstel was erg moeizaam en ik kreeg het advies te stoppen.
Bij BSC heb ik nadien echt van alles gedaan: bestuurslid bij de jeugd, scheidsrechter, seniorenleider en daarna 8 jaar penningmeester en 8 jaar voorzitter van de club.' Totaal dus 30 jaar bestuursactiviteiten gedaan.
Nadat ik eens had ingesproken voor BSC bij de raad kwam ik in contact met Eric de Regt. Hij vroeg me of ik een half jaartje wilde meelopen met de Roosendaalse Lijst. Dat beviel goed. Bij de verkiezingen werd ik gevraagd op de kieslijst te staan. Ik kwam op plaats zeven, dat was al een verrassing voor me. Maar ik had niet verwacht een zetel te halen. Maar dat is wel gelukt.


Van caravan naar chalet en camper


Tussen werk en het raadslidmaatschap vindt Peter tijd voor hobby's. "Een keer per week ga ik naar fitness. Daar ben ik al om 7 uur 's ochtends. Vorig jaar ben ik met een ploeg van vijf man begonnen met mountainbiken op de zondagochtend. Ik ben altijd al sportief geweest. En Ajaxsupporter natuurlijk. Met mijn schoonzoon ben ik onlangs naar Ajax-Valencia geweest."
Ook is Peter een echte bourgondiër en houdt samen met Lizette van regelmatig een hapje uit eten en een drankje

Peter 1

"Met onze kinderen gingen we vroeger vaak met de caravan naar Zuid-Frankrijk en Spanje. Na een aantal jaar geleden hebben we caravan verkocht en een chalet in Zeeland gekocht. Zeker heel plezierig maar toch niet ideaal voor ons dus dat hebben we weer verkocht.
Vorig jaar hebben we een camper gehuurd en zijn we weer naar Frankrijk geweest. Dat is goed bevallen dus dat doen we dit jaar nog een keer. Je bent dan altijd flexibel en kunt het mooie weer opzoeken en verschillende mooie plekken ontdekken."
Ook houdt Peter van lekker weer en een keer per jaar met het vliegtuig naar een warm land.


Paspoort

  • Geboren in 1962
  • 34 jaar getrouwd met Lizette
  • Vader van Maddy en Milou
  • Opa van kleindochter Soof
  • Baasje van Bounty.