Sollicitatietermijn burgemeestersvacature gesloten

Gepubliceerd op: 21 februari 2024 16:02

Op 14 februari 2024 sloot de sollicitatietermijn voor de burgemeestersvacature. In totaal hebben er elf personen gesolliciteerd. Zeven van deze sollicitanten is man, vier vrouw.

Negen van de sollicitanten zijn burgemeester of wethouder (of zijn dat geweest) of werkzaam binnen de overheid. Twee van de sollicitanten werken in het bedrijfsleven en/of zijn ondernemer. Deze twee kandidaten combineren dat met een of meerdere politiek-bestuurlijke nevenfuncties.

Na dit bericht volgt twee maanden radiostilte. In deze periode selecteert de vertrouwenscommissie in overleg met de commissaris van de Koning de kandidaten die de vertrouwenscommissie uit wil nodigen voor een eerste sollicitatiegesprek. Met een deel van die geselecteerde kandidaten wordt vervolgens een tweede sollicitatiegesprek gevoerd.

De vertrouwenscommissie geeft in een uitgebreid advies aan de gemeenteraad aan welke twee kandidaten zij aanbeveelt voor benoeming. De gemeenteraad bespreekt in een besloten raadsvergadering het advies met de vertrouwenscommissie en stelt de aanbeveling vast met daarop de namen van de twee beste kandidaten in volgorde van voorkeur. De naam van nummer één wordt tijdens een raadsvergadering op 17 april 2024 bekend gemaakt; de tweede naam blijft geheim.

Op 26 juni 2024 zal de nieuwe burgemeester beëdigd worden.

De hele procedure tot aan de beëdiging van de nieuwe burgemeester kunt u HIER lezen.