Waar moet het in de gemeenteraad over gaan?

Gepubliceerd op: 22 januari 2024 14:01

Samen bepalen we de kaders 2024

Beste inwoner van onze mooie gemeente Roosendaal,


Met veel enthousiasme sturen we je dit bericht. We organiseren op woensdagavond 7 februari 2024 namelijk het evenement 'Samen bepalen we de kaders' en heel graag nodigen wij jou hiervoor uit. Tijdens deze avond denk je samen met andere inwoners na over de koers van onze gemeente voor het komende jaar. Dat kan bijvoorbeeld gaan over armoede, veiligheid en andere belangrijke thema's. En we vinden het écht belangrijk hoe jij daarover denkt. Jouw mening is dus erg interessant. Neem ook zeker familie, vrienden of kennissen mee die het leuk vinden om mee te praten over de nabije toekomst van Roosendaal.

Welk thema is voor jou belangrijk?
We horen graag van je over welk thema je die avond komt meepraten. Dit kan je bij je aanmelding aangeven. Er zijn tijdens het evenement tafels met verschillende thema's:
- Wonen (openbare ruimte, woningbouw, verkeer, natuur & milieu, dienstverlening)
- Zorg (voorzieningen, jeugd, WMO, armoede)
- Ontwikkelen (studentenstad, (passend) onderwijs, volwasseneducatie)
- Veiligheid (veilige buurt, drugsoverlast, sociale veiligheid)
- Actief/creatief (sport, cultuur, vrijetijdseconomie)
- Werken (MKB, vestigingsklimaat, aansluiting onderwijs, arbeidsmarkt)

Wat gaan we doen?
Wij gaan vooral luisteren dat vinden we belangrijk want jouw mening is waardevol. Jij gaat in gesprek over een thema wat jij belangrijk vind. Dat doe je samen met anderen aan een tafel. Wij (raadsleden) begeleiden dit. Dit jaar vindt ons evenement plaats in kindcentrum De Stappen aan de Kloosterstraat 17 in Wouw. We beginnen om 19:30 met koffie en iets lekkers. Het programma wordt uitgelegd en daarna gaan jullie aan de slag. Dat doen we in verschillende rondes. Eerst geef je aan je tafel aan welke problemen je ziet in jouw wijk, dorp of in de gemeente. Daarna kijken we welke problemen/thema's bij elkaar horen. Dan gaan we oplossingen bedenken voor dat wat jullie hebben opgeschreven. Tot slot mag je stemmen door maximaal drie stickers te plakken. Kies dan voor dat wat jij het belangrijkst vind. Uiterlijk 23:00 sta je weer buiten.

Is vervoer een probleem? Of vind je het spannend?
Laat het ons weten! We maken jouw aanwezigheid graag mogelijk. Vind je het lastig om alleen te komen? Dan horen we dat ook graag. Dan koppelen we je aan iemand die je die avond ontvangt.

Ben jij er bij op woensdagavond 7 februari?
Je kan je aanmelden voor deze avond via ons e-mailadres: griffie@roosendaal.nl
Geef dus ook a.u.b. door over welk thema je mee wilt praten en of er nog andere bijzonderheden zijn. Ook als je vooraf vragen hebt over dit evenement, dan kun je ze via dit mailadres stellen.

En daarna?
Alles wat we van jullie horen die avond zetten we in een verslag, dat krijg je als je aangemeld bent en zetten we op onze website. Dat verslag gebruiken we samen met onze eigen ideeën om de koers van onze gemeente voor volgend jaar te bepalen. Daar gaan we het op 27 maart over hebben. Daar ben je ook van harte welkom!

We hopen dat je erbij bent!

Met vriendelijke groet,

De gemeenteraad van Roosendaal