Thuis bij.... Klaar Koenraad

Gepubliceerd op: 07 februari 2018 14:25

Klaar Koenraad 1

Conservatorium en geschiedenis


"Ik ben geboren in het Charitas ziekenhuis als 4e van 5 kinderen.
Nadat ik in Roosendaal de lagere en middelbare school heb doorlopen ben ik op 18 jarige leeftijd in Antwerpen viool gaan studeren op het conservatorium.
Ik ben er na 2 jaar mee gestopt. Je moet bezeten zijn van viool spelen anders red je het niet en ik had te veel andere interesses. Mijn vader, die zelf organist en dirigent was vond dat echt jammer.
Ik ben daarna in Utrecht geschiedenis en kunstgeschiedenis gaan studeren. Ben afgestudeerd op de wederopbouwperiode, stedenbouw en architectuur.
In mijn scriptie heb ik beschreven hoe architecten in de wederopbouw de hele samenleving bepaalden. Pas vanaf de jaren '70 kwam er inspraak door bewoners in de stedenbouw. Een hele verschuiving. Eigenlijk was ik toen toch al met politiek bezig, op een hele andere manier, maar er is wel een rode lijn.
Hoewel geschiedenis en muziek nog steeds heel belangrijk zijn voor mij, heb ik mijn werk in de zorgsector. Al meer dan 20 jaar ben ik met hart en ziel bezig in, zoals dat heet, het sociaal domein.
Op dit moment werk ik bij S&L Zorg in Roosendaal".

 Klaar Koenraad 4


Terug naar Roosendaal


"Leo mijn man heb ik in Roosendaal leren kennen. Hij studeerde in Tilburg, ik nog in Antwerpen. We kwamen elkaar tegen in 'de Harlekijn'.
Mijn oudste twee kinderen zijn geboren in Utrecht. We zochten in Utrecht een groter huis maar dat was niet te betalen voor ons. We hebben er toen voor gekozen om in Roosendaal een huis te kopen. Zijn in de Dr. Schaepmanlaan terecht gekomen en daar zijn de twee jongste geboren".

 

Hobby's


"Mijn grootste hobby is, hoe kan het ook anders, viool spelen. Ik speel nog steeds, maar vooral in mijn eigen huiskamer. Ik zoek nog wel een goede pianist, dus bij deze! Wie wil samen met mij spelen?
Lezen, dat is ook een hobby. Op dit moment ben ik de hele serie van Voskuil, het bureau, aan het herlezen. Daar kan ik echt van genieten. Zo grappig.
Met mijn jongste zoon ben ik vaak aan het koken. Jamie Oliver is onze favoriet. Maar zelf mayonaise maken vinden wij ook een heel onthaastende bezigheid. ".

 Klaar Koenraad 2

Raadslid


"Ik ben lid van Groen Links sinds 1994.
Martin van Osch kende mij nog van vroeger en vroeg me of ik op de lijst wilde.
Dat heb ik gedaan en ik werd met voorkeurstemmen gekozen.
Wat voor mij de belangrijkste zaken zijn als raadslid?
Cliëntenperspectief dus de zorg, behandeling en ondersteuning van de cliënt, moet aan sluiten bij zijn mogelijkheden, wensen en situatie.
En natuurlijk duurzaamheid en groen.
Ik zoek in de raad de overeenkomsten niet de verschillen.
Mijn voorkeur is dan ook om samen te gaan voor de gemeente Roosendaal".

 Klaar Koenraad 3

Paspoort


geboren in Roosendaal op 17 januari 1966
Getrouwd met Leo Lotterman
3 dochters en een zoon Wies, Jule, Brecht en Eise