Thuis bij..... Adriënne Maas

Gepubliceerd op: 09 maart 2020 11:00

Roots in Ossendrecht


Adriënne is geboren en getogen in Ossendrecht en was helemaal niet van plan om naar Roosendaal te verhuizen. Maar na het overlijden van de ouders van echtgenoot Sjef zijn ze toch in het ouderlijke huis van Sjef aan de Kortendijksestraat gaan wonen.
Dat zou mijn schoonmoeder nooit geloofd hebben. Ze dacht echt dat we altijd in Ossendrecht zouden blijven. Maar het bevalt hier goed, we wonen hier nu alweer 19 jaar en ik zou eigenlijk ook niet meer weg willen. Na het overlijden van mijn oma is mijn moeder ook naar Roosendaal verhuisd. Inmiddels woont ze er ook al 10 jaar.
In het weekend maar zeker met carnaval is het een zoete inval bij huize Maas. Iedereen is welkom.
Dat is iets wat ik en Sjef beide van huis uit meegekregen hebben, vertelt Adriënne en hoewel mijn dochter nu samen met haar vriend in Steenbergen woont, komen ze toch ieder jaar met carnaval naar Roosendaal.

carnaval

Zorg


Adriënne heeft dus op de lagere school in Ossendrecht gezeten. Daarna op de Mavo in Huijbergen en vervolgens het Mollerlyceum in Bergen op Zoom.
Adriënne werkt sinds 1987 fulltime bij Bravis. Ze is begonnen op de opleiding voor verpleegkundige in het Lievensberg ziekenhuis.
Op mijn 19e ben ik de opleiding begonnen. Daarna heb ik 20 jaar gewerkt als senior verpleegkundige op de afdeling orthopedie en daarna nog 3 jaar op geriatrie. Op mijn 39e ben ik met HBO V begonnen.
Nu werkt Adriënne als ontwikkelcoach.
Ik werk nu niet meer in de directe patiëntenzorg. Als ontwikkelcoach ondersteun ik medewerkers en afdelingen bij ontwikkel en leervraagstukken en ben ik ook betrokken bij de sollicitatieprocedure van leerling verpleegkundige. Ik geef o.a. trainingen. Ik heb nog steeds contact met de afdelingen en dat is heel leuk.
De zorg heeft me altijd getrokken maar als ik nu zou mogen kiezen zou ik misschien wel forensisch patholoog of psycholoog worden. Uitzoeken wat er precies aan de hand is vind ik ontzettend leuk. Dus wie weet...

 

Politiek


Adriënne werd in 2001 actief voor de SP en voelde zich daar meteen thuis. Samen met o.a. Marion Heesels zat ze bij de werkgroep voor de zorg. Haar activiteiten waren voornamelijk achter de schermen.
Dat veranderde toen ik voor de verkiezingen van 2018 werd gevraagd om lijsttrekker te worden. Ik vond het leuk om de politiek in te gaan, ik was altijd al iemand die ook mijn mening gaf/had en ik vond het tijd om daar ook handen en voeten aan te geven. Daarbij is het mooi dat je je inzet voor je eigen woonplaats.
Maar het kost ook heel veel tijd; zeker 20 uur per week. Ik werk daarnaast ook nog 36 uur en ben mantelzorger voor mijn moeder en de gehandicapte zus van Sjef. Er blijft dus erg weinig tijd over voor andere bezigheden.

 

Hobby's


Die spaarzame tijd brengen Adriënne en Sjef graag door in Luxemburg.
We hebben onze caravan staan op een camping in Kautenbach. We proberen er - buiten dat we er de vakanties zijn - echt iedere maand wel een weekend naar toe te gaan. Je bent daar echt helemaal even weg.
Verder lees ik graag en ik wil echt nog eens weer saxofoon gaan spelen. Hoewel ik een saxofoon heb, staat die nu te verstoffen. Spelen komt er nu niet van.
Eigenlijk is het raadswerk ook een hobby natuurlijk. Ook dat is ontzettend leuk om te doen. Maar of ik raadslid blijf? Daar ben ik nog niet uit. Voorlopig hebben we nog twee jaar te gaan en daar heb ik heel veel zin in.

camping

Paspoort

Geboren in Ossendrecht op 1-4-1968
Getrouwd met Sjef (26 jaar inmiddels)
Moeder van Charon en Bram
Baasje van Jara en Klikko