Nieuwe burgemeester Mark Buijs betreedt het podium

Gepubliceerd op: 18 april 2024 10:04

De gemeenteraad van Roosendaal heeft op de avond van 17 april gekozen voor Mark Buijs als hun nieuwe burgervader. Maar wie is deze nieuwe aanwinst? De 55-jarige Buijs is momenteel nog burgemeester van Oosterhout. Eerder heeft hij als burgemeester in gemeente Boxtel gewerkt, en heeft hij als wethouder in gemeente Heusden zijn sporen verdiend. Mark is gehuwd en heeft twee zonen.

Mark Buijs reageert als volgt op zijn nieuwe uitdaging: "Ik ben heel erg blij dat ik het vertrouwen van de vertrouwenscommissie en de raad heb gekregen om burgemeester te mogen worden van gemeente Roosendaal. Ik kijk er naar uit om samen met het college en de raad de mooie ambities die er voor Roosendaal liggen uit te voeren."

De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Sebastiaan Hamans, verwoordt het mooi: "Na een vlekkeloos sollicitatieproces zijn we ontzettend blij met Mark als kandidaat. Hij voelde meteen als één van ons. Met zijn bruisende energie en enthousiasme heeft hij de vertrouwenscommissie overtuigd dat hij de perfecte brug kan slaan naar de inwoners van Roosendaal."

Als alles volgens plan verloopt, zal Mark Buijs op 18 juni 2024 schitteren in theater de Kring in Roosendaal, waar hij officieel zijn ambt zal aanvaarden.