Cursus raadsoriëntatie

Gepubliceerd op: 19 september 2023 15:09

Bent u geïnteresseerd in lokale politiek? En wilt u wel eens weten wat er komt kijken bij het besturen van een gemeente als Roosendaal? Dan nodigen we u graag uit voor de cursus Raadsoriëntatie.

Cursus groot

De cursus Raadsoriëntatie bestaat uit zeven bijeenkomsten van 19.30 tot 21.30 uur op 25 en 31 oktober, 7, 14, 23 en 28 november en 6 december.

De cursus, georganiseerd door uw gemeenteraad, is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Roosendaal die interesse hebben in de politiek. U hoeft niet al politiek actief te zijn of lid te zijn van een partij.

In de cursus is plaats voor theorie, u gaat echter voor het grootste deel van de tijd aan de slag als raadslid van een fractie in een fictieve gemeente. Uiteindelijk moet u samen met uw collega raadsleden een besluit nemen over een raadsvoorstel. Roosendaal verwacht dat u op deze wijze zo getrouw mogelijk kan ervaren wat het is om raadslid te zijn.

Vol is vol
Voor de cursus geldt dat er maximaal 35 mensen kunnen deelnemen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden
Is deze cursus raadsoriëntatie ook iets voor u? U kunt zich aanmelden door te mailen naar griffie@roosendaal.nl of via telefoonnummer 0165 579 277. Doe dat op tijd, want de vorige cursussen waren snel volgeboekt